Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Recept Afdrukken
Een voedzame zwart-wit soep met bloemkool, rammenas, kokos en zwarte olijven.
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Recept Afdrukken
Een voedzame zwart-wit soep met bloemkool, rammenas, kokos en zwarte olijven.
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Was de bloemkool en snijd hem in stukjes. De stam en blaadjes van een bloemkool kun je ook gewoon eten, dus gooi die niet weg, dat is jammer!
  2. Pel de rammenas (dat maakt hem minder scherp) en snijd hem in dunne stukjes.
  3. Doe de bloemkool en rammenas in een pan en voeg zoveel water toe dat de groenten net onder water staan. Eventueel naar smaak wat zout en voor een wat romigere smaak kokosolie toevoegen.
  4. Laat de groenten koken tot ze zacht zijn en je er makkelijker met een vork in kunt prikken. Voeg dan de kokosrasp toe en blend het geheel met een staafmixer tot een romige en gladde soep. Als de soep te dik is, kun je extra water toevoegen.
  5. Snijd de olijven in stukjes of ringetjes en voeg ze toe aan de soep. Meteen opdienen!

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *