Triple chocolate brownies
Chocola chocola en nog eens chocola!
Triple chocolate brownies met havermout en walnoten!
Triple chocolate brownies met havermout en walnoten!

Gezond blijven maar toch af en toe brownies eten? Dan zijn deze suikervrije triple chocolate brownies echt iets voor jou!

Deze heerlijke brownies met havermout en walnoten, chocoladesaus en cacao nibs topping zijn bovendien uitermate eenvoudig te maken.

Bovendien zijn ze uitermate gezond. In plaats van met meel, suiker en boter zijn ze gemaakt met havermout, walnoten, dadels en kokosolie, en daarmee zijn ze net zo smaakvol, maar wel een stuk beter voor je lichaam dan traditionele brownies.

Je kunt de brownies ook met hennepzaad maken in plaats van havermout, om zo nog meer proteïne en goede vetten aan je dieet toe te voegen. Ik zal hier zeer binnenkort een nog gezondere en koolhydraatarme versie van deze brownies plaatsen met o.a. hennepzaad en een vervanging voor de dadels.

Eigenlijk kun je in deze brownies stoppen wat je maar wilt: dat is te danken aan de magie van de kokosolie, die in de koelkast alles waar je het maar mee mixt opstijft tot een smaakvol hapje. Ik raad dus ook van harte aan om vooral met dit recept te experimenteren en het aan te passen aan je eigen wensen!

Let goed op: als je deze brownies 100% rauw wilt maken, zorg dan dat je rauwe havermout of hennepzaad gebruikt. Veel havermout is bij het platwalsen verhit om het zo sneller kookbaar te maken. Om de kokosolie niet teveel te verhitten, kun je de dadels ook buiten de pan na het verhitten in de kokosolie weken, of in water (wel goed droog maken). De kruiden kun je ook zo in de mixer aan het mengsel toevoegen.

Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Brownies
Chocoladesaus
Topping
Porties:
Instructies
Brownies
  1. Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
  3. Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
    Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
  4. Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
  5. Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
  6. Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.
Chocoladesaus
  1. De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
  2. Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.
  3. Giet de saus over de brownies.
Topping
  1. Top met rauwe cacao nibs naar smaak.

 

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz