Zout

Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de linzen aan het koken. Dat duurt ongeveer 45 minuten, dus reserveer daar ruim de tijd voor.
  2. Snijd ondertussen de champignons en paprika in kleine stukjes en bak deze even in een koekenpan.
  3. Als de linzen klaar zijn, doe de helft hiervan dan in een blender/mixer, samen met de helft van de champignons en de paprika, en de olijfolie en tamari. Blend tot een papje.
  4. Doe het mengsel nu in een kom, voeg de rest van de linzen toe, en nog een deel van de groenten (de rest kun je bewaren als garnering), en prak en kneed deze erdoorheen.
  5. Voeg wat boekweitmeel toe. De hoeveelheid hangt een beetje af van de natheid van het mengsel, dus je moet misschien meer of minder gebruiken. Je moet een goed kneedbaar deegachtig mengsel krijgen waar je makkelijk consistente balletjes van kan draaien.
  6. Vorm nu met je hand ballen van het mengsel en druk deze plat tot burgers. Dan bakken op redelijk hoog vuur in een beetje olijfolie.
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  2. Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  3. Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  4. Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  5. Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  6. Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zorg dat de pompoen gewassen en in blokjes gesneden is. Schillen hoeft niet per se (ook omdat het zo'n rotkarwei is) maar kan de smaak wel iets aangenamer maken. Zelf doe ik het meestal niet. Warm eventueel al water op.
  2. Fruit de knoflook samen met de komijn en mosterzaadjes in de olijfolie.
  3. Voeg na een paar minuten de curry toe. Doe de pompoen er ook bij en bak deze een even kort.
  4. Voeg dan water toe zodat de pompoen nét onder water staat.
  5. Doe de bouillon en eventueel extra zout erbij. Hoeveelheid naar eigen inzicht.
  6. Kook de pompoen ongeveer 20 minuten in open pan totdat hij lekker zacht is.
  7. Blend de soep nu met een staafmixer of blender tot een zachte, romige crème. Vaak moet er wat extra water bij. Je kunt de soep uiteraard naar eigen smaak en inzicht verdunnen.
  8. Serveer met een scheutje pompoenpitolie en eventueel wat pompoenpitjes.
Groene smoothie
Groene smoothie
Recept Afdrukken
Groene smoothie met snijbiet en spinazie
Porties
2
Porties
2
Groene smoothie
Groene smoothie
Recept Afdrukken
Groene smoothie met snijbiet en spinazie
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles in je blender doen en blenden totdat het lekker smooth is!
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de gierst, melk, het zout, de ontpitte dadels en cacao in een pannetje. Roer even goed door.
  2. Verhit het mengsel ongeveer 25 minuten op een laag pitje en roer vaak door.
  3. Maak er een pudding van met een staafmixer of een blender. Niet dik genoeg? Doe er dadels bij of kook nog wat langer. Te dik? Doe er wat melk bij.
  4. Doe wat rood fruit en amandelen op de pudding. Je kunt de pudding meteen eten, maar na een paar uurtjes in de koelkast stijft hij flink op en wordt het een echte pudding.
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Laat de rozijnen even weken in een beetje warm water. Vet een ronde taartvorm of glazen bakschaal in met de ontgeurde kokosolie of olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het kastanjemeel in een schaal, bij voorkeur met een zeef om te vermijden dat er klompjes ontstaan in het deeg. Doe beetje bij beetje het water erbij, terwijl je goed roert met een garde om te voorkomen dat er klompjes ontstaan. Blijf roeren totdat je een mooi glad en gelijkvormig deeg hebt. Je kunt deze stap ook met een mixer met deeghaken of een deeghulpstuk doen.
  3. Haal de rozijnen uit het water, zorg dat je ze goed droog maakt en doe dan 2/3 van de rozijnen door het deeg.
  4. Doe 2/3 van de noten bij het deeg. Het is misschien handig om al te grote walnoten en hazelnoten eerst in stukjes te snijden.
  5. Doe het deeg in de ingevette bakschaal. Strooi de overgebleven rozijnen, noten en de rozemarijn erboven uit.
  6. Bak de castagnaccio ongeveer 30 minuten. Als de castagnaccio klaar is, ontstaan er de typische scheuren op. Het kan zijn dat je de castagnaccio afhankelijk van de dikte van het deeg en de sterkte en stand van je oven langer (5 of 10 minuten) moet bakken.