Zongedroogde tomaten

Boekweitpasta met groenten en tofu
Boekweitpasta met groenten en tofu
Recept Afdrukken
Glutenvrije pasta van boekweit met courgette, gedroogde tomaat en tofu in tamari
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Boekweitpasta met groenten en tofu
Boekweitpasta met groenten en tofu
Recept Afdrukken
Glutenvrije pasta van boekweit met courgette, gedroogde tomaat en tofu in tamari
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zet ruim water op voor de boekweitnoedels.
  2. Snijd de courgette en tofu in blokjes en de gedroogde tomaten in stukjes. Bak deze in olijfolie. Ik heb ze in een aparte koekenpan gebakken zodat ik de tofu lekker krokant kreeg en de courgette en tomaat zacht, maar samen bakken kan ook.
  3. Doe wat zout in de pan en kook de boekweitpasta in een paar minuten gaar.
  4. Voeg ondertussen de groenten bij de tofu in de koekenpan. Giet de boekweitnoedels af en doe deze ook in de pan. Blus het geheel af met ong. 3 el sterke tamari en mix alles met een spatel. De pan mag best zo heet zijn dat de tamari sist en verdampt als je deze toevoegt.
  5. Voeg wat sesamzaadjes toe en serveer!
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Mungboonburgers
Frietjes
Sojagonaise
Porties:
Instructies
Mungboonburgers
  1. Was de mungbonen en breng ze met wat zout aan de kook. Laat ze ongeveer 25-30 minuten koken tot ze zacht zijn.
  2. Hak de champignons in stukjes en bak ze ondertussen met een beetje zout in wat kokosolie.
  3. Giet het overtollige water af. Verwarm de oven vast voor op 210 graden.
  4. Snijd de uien en zongedroogde tomaten in stukjes. Mix met een vork de mungbonen, rozijnen, kokosolie, kruiden en zout naar smaak. Prak de mungbonen een klein beetje met een vork tijdens het mixen. Het geheel moet een soepele, dikke massa worden.
  5. Maak kleine "burgertjes", leg deze op bakpapier op een bakplaat en druk ze een beetje plat om een mooie ronde burger te krijgen.
  6. Bak de burgers ongeveer 25-30 minuten in de oven. Halverwege even omdraaien met een spatel. Je kunt ze ook bakken in de koekenpan als je haast hebt.
  7. Was een aantal radicchiobladeren. Doe de burgers in de bladeren en serveer.
Frietjes
  1. Verhit een flinke hoeveelheid kokosolie in de pan.
  2. Snijd reepjes van de groenten en doe in de pan.
  3. Strooi er wat zout op en bak in een paar minuten zacht en bruin. Let op: de knolselderijfrietjes kun je beter als eerste in de pan doen omdat ze iets langer nodig hebben om zacht te worden dan de pompoenfrietjes. Je kunt de frietjes serveren in wat bakpapier zodat een deel van het vet opgenomen wordt.
Sojagonaise
  1. Gebruik een ronde schaal. Vouw een theedoek op en zet deze onder één kant van de schaal zodat de schaal schuin staat.
  2. Doe ongeveer 3 eetlepels sojayoghurt in de schaal. Klop even lekker los met een spatel.
  3. Spatel er eventueel een eetlepel mosterd door.
  4. Druppel nu heel langzaam de olijfolie door de yoghurt. Blijf constant spatelen. Dit duurt een paar minuten.
  5. Je sojagonaise zal door de toegevoegde olijf en het geklop een iets dikkere consistentie krijgen, en gelig worden. Je kunt eigenlijk zelf beslissen wanneer je de smaak en hoeveelheid olie juist vindt, maar er mag flink wat olie doorheen.
  6. Doe wat vers citroensap of azijn bij de mayonaise. Blijf spatelen.
  7. Doe er nog wat zout en peper bij. Zet even in de koelkast.