Water

Zebrataart
Zebrataart
Recept Afdrukken
Een fantastische zebrataart!
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Zebrataart
Zebrataart
Recept Afdrukken
Een fantastische zebrataart!
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Bodem en hartjes
Witte laag
Zwarte laag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Maal de vijgen en amandelen in een blender of mixer tot een plakkerige massa. Indien niet plakkerig genoeg wat vijgen toevoegen.
  2. Laat wat van het "deeg" over voor het hart. Druk de rest vast in een met bakpapier bedekte bakvorm zodat het een stevige bodem vormt. Zet je taartvorm zolang even in de koelkast.
Witte en zwarte laag
  1. Breng de ingrediënten voor de witte en zwarte lagen apart in twee pannetjes aan de kook. De gierst eerst even wassen. Zelf meng ik de xylitol en kokosbloemsuiker later pas in de blender maar je kunt ze ook meekoken.
  2. Kook alles totdat de gierst zacht is en je een soort pap hebt. Let op dat de gierst niet droogkookt en/of verbrandt. Eventueel wat kokosmelk (witte laag) of water (zwarte laag) toevoegen indien nodig.
  3. Meng eerst één van de lagen in de blender tot een gladde stroperige massa. Proef even om te zien of het lekker op smaak is, anders eventueel een beetje spelen met de ingrediënten. Je mengsel moet nog wel vloeibaar genoeg zijn om het in de taartvorm te gieten, maar niet zo vloeibaar dat het straks niet opstijft in de koelkast. Bewaar je mengsel in een schenkbeker of iets anders vanwaaruit je het straks gemakkelijk kunt schenken.
  4. Maak de blender even schoon. Meng dan ook de andere laag. Daar geldt uiteraard hetzelfde voor.
  5. Giet nu wat van het witte mengsel op het midden van je taartbodem, ongeveer zoveel dat het net tot aan de rand komt. Giet dan precies in het midden wat van het zwarte mengsel, en laat de zwaartekracht even een beetje zijn werk doen totdat alles een beetje uitgedijd is. Giet dan weer in het midden wat van het witte mengsel, en dan weer zwart, totdat je mengsel op is of je taartvorm vol. Bij mij was de taartvorm al eerder vol. Daarom heb ik nog twee andere taartvormpjes volgegoten op dezelfde manier. Je zebrataart is nu klaar. Zet hem in de koelkast.
Hartjes
  1. Bereid de hartjes door wat bietensap te juicen (of gekocht bietensap toe te nemen) en dit toe te voegen aan de mix van amandelen en vijgen. Voeg ook wat gesmolten (!) kokosolie toe. Dit helpt het wat "natte" deeg later op te stijven in de koelkast tot een mooi stijf hart.
  2. Meng het geheel en vorm met je handen hartjes. Leg deze op met bakpapier bedekte schoteltjes te stijven in de koelkast.
  3. Je taart moet na ongeveer 2 uur in de koelkast wel stijf zijn. (Anders nog even in de vriezer). Leg dan de hartjes op je taart en je bent klaar!
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Taart
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of mixer en mix goed totdat er een kleverige massa ontstaat die je gemakkelijk in een vorm kunt kneden. Als dat niet gebeurt, moet je waarschijnlijk wat dadels/rozijnen/gedroogd fruit toevoegen.
  2. Doe je bodem"deeg" in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier en druk goed aan totdat er een mooie stevige bodem gevormd is.
Taart
  1. Was de gierst onder de kraan. Breng deze vervolgens aan de kook met de kokosmelk en het water. De gierst moet ongeveer 20 minuten koken. Het is wel belangrijk dat alle vloeistof verdampt is als de gierst klaar is, dus je kunt ook best de vloeistof beetje bij beetje toevoegen totdat de gierst klaar is én alle vloeistof heeft opgenomen.
  2. Blend of mix de gierst tot een gladde massa. Voeg naar smaak xylitol toe om het geheel te zoeten. Je kunt eventueel ook nog wat kokosvlokken meeblenden.
  3. Giet het gierstmengsel in je bakvorm op de bodem (als het goed is moet je het niet eens meer kunnen gieten maar moet je het met een spatel je blender uit spatelen) en strooi de kokosvlokken eroverheen.
  4. Laat een uurtje of 2 afkoelen en opstijven in de koelkast. De tweede dag is de smaak nog beter!
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Bodem
Topping
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Doe het beslag op je bakplaat met bakpapier. Je kunt je pizza natuurlijk vierkant, rechthoekig of rond maken.
  2. Doe het amandel- en kokosmeel bij elkaar in een schaal. Voeg het zout, bakpoeder, de eieren, olijfolie en de kruiden toe.
  3. Zorg dat alles goed gemixt is. Voeg dan beetje bij beetje het water toe, en blijf goed roeren tot je een mooi vloeibaar en egaal deeg krijgt dat vrij is van stukjes.
  4. Bak de bodem 20 minuten in de oven.
  5. Haal je pizza na 20 minuten uit de oven en bedek met je tomatensaus en topping.
  6. Bak de pizza met je topping nog ongeveer 10-12 minuten.
Tomatensaus
  1. Fruit de fijngesneden ui in een beetje kokosolie.
  2. Voeg na een paar minuten je passata di pomodoro toe. Even koken en laten indikken.
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Laat de rozijnen even weken in een beetje warm water. Vet een ronde taartvorm of glazen bakschaal in met de ontgeurde kokosolie of olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het kastanjemeel in een schaal, bij voorkeur met een zeef om te vermijden dat er klompjes ontstaan in het deeg. Doe beetje bij beetje het water erbij, terwijl je goed roert met een garde om te voorkomen dat er klompjes ontstaan. Blijf roeren totdat je een mooi glad en gelijkvormig deeg hebt. Je kunt deze stap ook met een mixer met deeghaken of een deeghulpstuk doen.
  3. Haal de rozijnen uit het water, zorg dat je ze goed droog maakt en doe dan 2/3 van de rozijnen door het deeg.
  4. Doe 2/3 van de noten bij het deeg. Het is misschien handig om al te grote walnoten en hazelnoten eerst in stukjes te snijden.
  5. Doe het deeg in de ingevette bakschaal. Strooi de overgebleven rozijnen, noten en de rozemarijn erboven uit.
  6. Bak de castagnaccio ongeveer 30 minuten. Als de castagnaccio klaar is, ontstaan er de typische scheuren op. Het kan zijn dat je de castagnaccio afhankelijk van de dikte van het deeg en de sterkte en stand van je oven langer (5 of 10 minuten) moet bakken.