Ui

Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Mungboonburgers
Frietjes
Sojagonaise
Porties:
Instructies
Mungboonburgers
  1. Was de mungbonen en breng ze met wat zout aan de kook. Laat ze ongeveer 25-30 minuten koken tot ze zacht zijn.
  2. Hak de champignons in stukjes en bak ze ondertussen met een beetje zout in wat kokosolie.
  3. Giet het overtollige water af. Verwarm de oven vast voor op 210 graden.
  4. Snijd de uien en zongedroogde tomaten in stukjes. Mix met een vork de mungbonen, rozijnen, kokosolie, kruiden en zout naar smaak. Prak de mungbonen een klein beetje met een vork tijdens het mixen. Het geheel moet een soepele, dikke massa worden.
  5. Maak kleine "burgertjes", leg deze op bakpapier op een bakplaat en druk ze een beetje plat om een mooie ronde burger te krijgen.
  6. Bak de burgers ongeveer 25-30 minuten in de oven. Halverwege even omdraaien met een spatel. Je kunt ze ook bakken in de koekenpan als je haast hebt.
  7. Was een aantal radicchiobladeren. Doe de burgers in de bladeren en serveer.
Frietjes
  1. Verhit een flinke hoeveelheid kokosolie in de pan.
  2. Snijd reepjes van de groenten en doe in de pan.
  3. Strooi er wat zout op en bak in een paar minuten zacht en bruin. Let op: de knolselderijfrietjes kun je beter als eerste in de pan doen omdat ze iets langer nodig hebben om zacht te worden dan de pompoenfrietjes. Je kunt de frietjes serveren in wat bakpapier zodat een deel van het vet opgenomen wordt.
Sojagonaise
  1. Gebruik een ronde schaal. Vouw een theedoek op en zet deze onder één kant van de schaal zodat de schaal schuin staat.
  2. Doe ongeveer 3 eetlepels sojayoghurt in de schaal. Klop even lekker los met een spatel.
  3. Spatel er eventueel een eetlepel mosterd door.
  4. Druppel nu heel langzaam de olijfolie door de yoghurt. Blijf constant spatelen. Dit duurt een paar minuten.
  5. Je sojagonaise zal door de toegevoegde olijf en het geklop een iets dikkere consistentie krijgen, en gelig worden. Je kunt eigenlijk zelf beslissen wanneer je de smaak en hoeveelheid olie juist vindt, maar er mag flink wat olie doorheen.
  6. Doe wat vers citroensap of azijn bij de mayonaise. Blijf spatelen.
  7. Doe er nog wat zout en peper bij. Zet even in de koelkast.
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Bodem
Topping
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Doe het beslag op je bakplaat met bakpapier. Je kunt je pizza natuurlijk vierkant, rechthoekig of rond maken.
  2. Doe het amandel- en kokosmeel bij elkaar in een schaal. Voeg het zout, bakpoeder, de eieren, olijfolie en de kruiden toe.
  3. Zorg dat alles goed gemixt is. Voeg dan beetje bij beetje het water toe, en blijf goed roeren tot je een mooi vloeibaar en egaal deeg krijgt dat vrij is van stukjes.
  4. Bak de bodem 20 minuten in de oven.
  5. Haal je pizza na 20 minuten uit de oven en bedek met je tomatensaus en topping.
  6. Bak de pizza met je topping nog ongeveer 10-12 minuten.
Tomatensaus
  1. Fruit de fijngesneden ui in een beetje kokosolie.
  2. Voeg na een paar minuten je passata di pomodoro toe. Even koken en laten indikken.
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  2. Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  4. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  5. Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  6. Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  7. Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.