Sojaroom

Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Brownies
Chocoladesaus
Topping
Porties:
Instructies
Brownies
  1. Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
  3. Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
    Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
  4. Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
  5. Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
  6. Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.
Chocoladesaus
  1. De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
  2. Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.
  3. Giet de saus over de brownies.
Topping
  1. Top met rauwe cacao nibs naar smaak.