Sojamelk

Bananen-chocolade-ijs
Bananen-chocolade-ijs
Recept Afdrukken
Bananen-chocolade-ijs van maar twee ingrediënten.
Porties
3 personen
Kook Tijd
5 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
5 minuten
Bananen-chocolade-ijs
Bananen-chocolade-ijs
Recept Afdrukken
Bananen-chocolade-ijs van maar twee ingrediënten.
Porties
3 personen
Kook Tijd
5 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de banaan in plakjes of stukjes en leg deze op een bord. Zet het bord minimaal 3 uur in de vriezer, totdat de banaan goed bevroren is.
  2. Doe de banaan in een mixer en mix ongeveer een minuut tot twee minuten. Voeg cacao naar smaak toe en eventueel een klein beetje sojamelk om het mixen wat te vergemakkelijken.
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia
Recept Afdrukken
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia.
Kook Tijd
5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia
Recept Afdrukken
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia.
Kook Tijd
5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Instructies
  1. Doe de granenkoffie in een espressomaker. Doe de melk in je melkkan of een pannetje.
  2. Doe stevia naar smaak in een glas en voeg de koffie toe zodra deze klaar is. Even goed roeren.
  3. Schuim de melk met je melkschuimer en voeg deze toe.
  4. Klop de lucht uit je geschuimde melk door er even mee te schudden en te kloppen. Dit verbert de consistentie van de melk enorm.
  5. Schenk de melk langzaam bij de koffie. Top af met kaneel en/of cacao.
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Vulling
  1. Snijd de wortelpeterselie in stukjes en stoom deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Je moet er met een vork doorheen kunnen prikken. Koken kan ook, maar laat de wortelpeterselie dan wel goed uitlekken.
  2. Doe het hennepzaad in de mixer en mix goed (liefst een paar minuten).
  3. Doe de wortelpeterselie erbij en mix opnieuw goed.
  4. Voeg het amandelmeel toe en mix opnieuw.
  5. Zorg dat de dadels goed droog zijn voordat je ze toevoegt. Voeg ze één voor één toe en mix goed totdat het geheel goed aan elkaar kleeft en er geen grote stukken dadel meer te zien zijn.
  6. Rol kleine balletjes. Je kunt de balletjes uiteraard ook gewoon opeten zonder de coating eromheen.
Chococoating
  1. Doe wat sojamelk in een pannetje en doe er flink wat scheppen cacao bij (liefst met een zeefje om klonten te vermijden).
  2. Breng aan de kook en laat even flink doorkoken tot je een dikke chocoladesaus krijgt. Eventueel tijdens het koken zoetstof zoals yaconsiroop of stevia toevoegen. Paar stukjes dadel meekoken kan ook zoetend werken.
  3. Het beste maak je deze bonbons natuurlijk met een bonbon- of chocoladevorm. Omdat ik die ook niet had, heb ik gewoon wat chocoladesaus op mijn handen gedaan en de balletjes er flink in gerold en daarna op een schoteltje gelegd.
  4. Laat het geheel even opstijven in de koelkast.
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Was de gerst. Doe deze daarna in de sojamelk en voeg er de stukjes dadels, de kaneel en eventueel rozijnen en gedroogde vruchten aan toe.
  2. Breng de melk aan de kook en laat de gerst ongeveer 60 minuten koken op laag vuur.
  3. Af en toe goed doorroeren en opletten dat het kookvocht niet voortijdig opraakt, in dat geval water of melk toevoegen.
  4. Je pap is klaar als de gerst zacht is (zelf houd ik van niet al te zacht). Dit duurt een uur tot anderhalf uur. Je kunt nog wat extra sojamelk op je pap gieten voor het opdienen.