Sesamzaadjes

Boekweitpasta met groenten en tofu
Boekweitpasta met groenten en tofu
Recept Afdrukken
Glutenvrije pasta van boekweit met courgette, gedroogde tomaat en tofu in tamari
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Boekweitpasta met groenten en tofu
Boekweitpasta met groenten en tofu
Recept Afdrukken
Glutenvrije pasta van boekweit met courgette, gedroogde tomaat en tofu in tamari
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
2 5 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zet ruim water op voor de boekweitnoedels.
  2. Snijd de courgette en tofu in blokjes en de gedroogde tomaten in stukjes. Bak deze in olijfolie. Ik heb ze in een aparte koekenpan gebakken zodat ik de tofu lekker krokant kreeg en de courgette en tomaat zacht, maar samen bakken kan ook.
  3. Doe wat zout in de pan en kook de boekweitpasta in een paar minuten gaar.
  4. Voeg ondertussen de groenten bij de tofu in de koekenpan. Giet de boekweitnoedels af en doe deze ook in de pan. Blus het geheel af met ong. 3 el sterke tamari en mix alles met een spatel. De pan mag best zo heet zijn dat de tamari sist en verdampt als je deze toevoegt.
  5. Voeg wat sesamzaadjes toe en serveer!
Bietenburgers met gierst
Bietenburgers met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde en lekkere bietenburgers met gierst
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Bietenburgers met gierst
Bietenburgers met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde en lekkere bietenburgers met gierst
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de bieten. Kook de gierst. Spoel het eerst af onder stromend water, anders wordt de gierst wat bitter van smaak. Kook het dan in licht gezouten water (2,5:1 is de verhouding water:gierst) op een laag vuurtje voor ongeveer 15 minuten, tot het water verdampt is. Laat het even een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  3. Rasp de bieten met de grote gaten van je rasp (zodat je dus redelijk grote stukjes hebt). Hak de ui, peterselie en knoflook fijn. De knoflook kun je ook door de pers doen. Bak de zonnebloempitten even in een koekenpan zonder olie.
  4. Doe alles in een grote kom en meng goed. Het is handig om handschoenen aan te doen of keukengerei te gebruiken voor het mengen, aangezien bieten nogal veel vlekken achterlaten op de handen.
  5. Vorm burgers met je hand en leg deze op een bakplaat waarop je wat bakpapier hebt aangebracht. Je kunt nog wat sesamzaadjes boven op de burgers strooien.
  6. Bak de burgers zo'n 30-40 minuten en verwarm de oven daarbij zowel boven en onder. Draai ze dan zorgvuldig om en zet de oven nog even 5-10 minuten op de grilstand.
  7. Serveer met gebakken brood, groenten, saus of hoe je maar wil!