Rozijnen

Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Mungburgers in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij en sojagonaise
Recept Afdrukken
Burgers van mungbonen in radicchiobladeren met frietjes van groene pompoen en knolselderij met sojagonaise
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Mungboonburgers
Frietjes
Sojagonaise
Porties:
Instructies
Mungboonburgers
  1. Was de mungbonen en breng ze met wat zout aan de kook. Laat ze ongeveer 25-30 minuten koken tot ze zacht zijn.
  2. Hak de champignons in stukjes en bak ze ondertussen met een beetje zout in wat kokosolie.
  3. Giet het overtollige water af. Verwarm de oven vast voor op 210 graden.
  4. Snijd de uien en zongedroogde tomaten in stukjes. Mix met een vork de mungbonen, rozijnen, kokosolie, kruiden en zout naar smaak. Prak de mungbonen een klein beetje met een vork tijdens het mixen. Het geheel moet een soepele, dikke massa worden.
  5. Maak kleine "burgertjes", leg deze op bakpapier op een bakplaat en druk ze een beetje plat om een mooie ronde burger te krijgen.
  6. Bak de burgers ongeveer 25-30 minuten in de oven. Halverwege even omdraaien met een spatel. Je kunt ze ook bakken in de koekenpan als je haast hebt.
  7. Was een aantal radicchiobladeren. Doe de burgers in de bladeren en serveer.
Frietjes
  1. Verhit een flinke hoeveelheid kokosolie in de pan.
  2. Snijd reepjes van de groenten en doe in de pan.
  3. Strooi er wat zout op en bak in een paar minuten zacht en bruin. Let op: de knolselderijfrietjes kun je beter als eerste in de pan doen omdat ze iets langer nodig hebben om zacht te worden dan de pompoenfrietjes. Je kunt de frietjes serveren in wat bakpapier zodat een deel van het vet opgenomen wordt.
Sojagonaise
  1. Gebruik een ronde schaal. Vouw een theedoek op en zet deze onder één kant van de schaal zodat de schaal schuin staat.
  2. Doe ongeveer 3 eetlepels sojayoghurt in de schaal. Klop even lekker los met een spatel.
  3. Spatel er eventueel een eetlepel mosterd door.
  4. Druppel nu heel langzaam de olijfolie door de yoghurt. Blijf constant spatelen. Dit duurt een paar minuten.
  5. Je sojagonaise zal door de toegevoegde olijf en het geklop een iets dikkere consistentie krijgen, en gelig worden. Je kunt eigenlijk zelf beslissen wanneer je de smaak en hoeveelheid olie juist vindt, maar er mag flink wat olie doorheen.
  6. Doe wat vers citroensap of azijn bij de mayonaise. Blijf spatelen.
  7. Doe er nog wat zout en peper bij. Zet even in de koelkast.
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Was de gerst. Doe deze daarna in de sojamelk en voeg er de stukjes dadels, de kaneel en eventueel rozijnen en gedroogde vruchten aan toe.
  2. Breng de melk aan de kook en laat de gerst ongeveer 60 minuten koken op laag vuur.
  3. Af en toe goed doorroeren en opletten dat het kookvocht niet voortijdig opraakt, in dat geval water of melk toevoegen.
  4. Je pap is klaar als de gerst zacht is (zelf houd ik van niet al te zacht). Dit duurt een uur tot anderhalf uur. Je kunt nog wat extra sojamelk op je pap gieten voor het opdienen.
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Laat de rozijnen even weken in een beetje warm water. Vet een ronde taartvorm of glazen bakschaal in met de ontgeurde kokosolie of olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het kastanjemeel in een schaal, bij voorkeur met een zeef om te vermijden dat er klompjes ontstaan in het deeg. Doe beetje bij beetje het water erbij, terwijl je goed roert met een garde om te voorkomen dat er klompjes ontstaan. Blijf roeren totdat je een mooi glad en gelijkvormig deeg hebt. Je kunt deze stap ook met een mixer met deeghaken of een deeghulpstuk doen.
  3. Haal de rozijnen uit het water, zorg dat je ze goed droog maakt en doe dan 2/3 van de rozijnen door het deeg.
  4. Doe 2/3 van de noten bij het deeg. Het is misschien handig om al te grote walnoten en hazelnoten eerst in stukjes te snijden.
  5. Doe het deeg in de ingevette bakschaal. Strooi de overgebleven rozijnen, noten en de rozemarijn erboven uit.
  6. Bak de castagnaccio ongeveer 30 minuten. Als de castagnaccio klaar is, ontstaan er de typische scheuren op. Het kan zijn dat je de castagnaccio afhankelijk van de dikte van het deeg en de sterkte en stand van je oven langer (5 of 10 minuten) moet bakken.