Rood fruit

Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  2. Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.
Vulling
  1. Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  2. Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  3. Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  4. Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de gierst, melk, het zout, de ontpitte dadels en cacao in een pannetje. Roer even goed door.
  2. Verhit het mengsel ongeveer 25 minuten op een laag pitje en roer vaak door.
  3. Maak er een pudding van met een staafmixer of een blender. Niet dik genoeg? Doe er dadels bij of kook nog wat langer. Te dik? Doe er wat melk bij.
  4. Doe wat rood fruit en amandelen op de pudding. Je kunt de pudding meteen eten, maar na een paar uurtjes in de koelkast stijft hij flink op en wordt het een echte pudding.