Pompoen

Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zorg dat de pompoen gewassen en in blokjes gesneden is. Schillen hoeft niet per se (ook omdat het zo'n rotkarwei is) maar kan de smaak wel iets aangenamer maken. Zelf doe ik het meestal niet. Warm eventueel al water op.
  2. Fruit de knoflook samen met de komijn en mosterzaadjes in de olijfolie.
  3. Voeg na een paar minuten de curry toe. Doe de pompoen er ook bij en bak deze een even kort.
  4. Voeg dan water toe zodat de pompoen nét onder water staat.
  5. Doe de bouillon en eventueel extra zout erbij. Hoeveelheid naar eigen inzicht.
  6. Kook de pompoen ongeveer 20 minuten in open pan totdat hij lekker zacht is.
  7. Blend de soep nu met een staafmixer of blender tot een zachte, romige crème. Vaak moet er wat extra water bij. Je kunt de soep uiteraard naar eigen smaak en inzicht verdunnen.
  8. Serveer met een scheutje pompoenpitolie en eventueel wat pompoenpitjes.
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  2. Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  4. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  5. Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  6. Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  7. Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.
Fruitige Sotsji regenboogsalade
Fruitige Sotsji regenboogsalade
Recept Afdrukken
Een fruitige Sotsji regenboogsalade met veldsla, tomaat, gele paprika, blauwe druiven en pompoenfrietjes.
Porties
2
Kook Tijd
10 minuten
Porties
2
Kook Tijd
10 minuten
Fruitige Sotsji regenboogsalade
Fruitige Sotsji regenboogsalade
Recept Afdrukken
Een fruitige Sotsji regenboogsalade met veldsla, tomaat, gele paprika, blauwe druiven en pompoenfrietjes.
Porties
2
Kook Tijd
10 minuten
Porties
2
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je kunt afhankelijk van je eigen smaak en het aantal mensen zelf de hoeveelheden bepalen.
  2. Verhit in een pan een flinke hoeveelheid kokosolie. Snijd de pompoen in reepjes en bak deze in een paar minuten bruin.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten en druiven in halfjes of kwartjes.
  4. Mix alle ingrediënten of houd de pompoenfrietjes apart als je dat lekkerder vindt.