Plantaardige melk

Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Recept Afdrukken
IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Recept Afdrukken
IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Ingrediënten
Porties: mensen
Instructies
  1. Als je een sorbetfunctie op je blender hebt zitten, zou ik wel wat plantaardige melk of yoghurt toevoegen, dan vervolgens op "sorbet" drukken. Als je de versie met twee ingrediënten maakt of geen sorbetfunctie hebt, doe dan de bevroren vruchten in je blender, eventueel kun je als nog natuurlijk wat melk of yoghurt toevoegen, dan wordt het ijs nog romiger en het blenden nog makkelijker.
  2. Wacht een paar minuten tot je fruit ietsje opgewarmd is en druk vervolgens een aantal keer op pulse, zodat je bevroren fruit tot kleine stukjes vermalen wordt, zoals je op de foto in de post ziet.
  3. Schraap nu met je tamper of met een spatel het fruit naar beneden vanaf de randen en roer door elkaar.
  4. Wacht nog een minuutje of twee, en blend dan op een lage snelheid, 1 of 2. Het hangt een beetje af van de temperatuur van je fruit en van de hoeveelheid fruit (hoe meer hoe makkelijker) of je misschien soms af en toe moet pauzeren om het fruit met je spatel of tamper naar beneden te drukken.
  5. Na een tijdje moet je fruit inmiddels zacht genoeg zijn om tot glad en zacht ijs te blenden. Wacht anders nog even en blijf naar beneden schrapen en duwen met je spatel of tamper tot je glad ijs hebt.
  6. Serveer het ijs ijskoud, je kunt je ijsje versieren met wat stukjes mango of frambozen.
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  2. Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.
Vulling
  1. Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  2. Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  3. Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  4. Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Basis
Taart
Porties:
Instructies
Basis
  1. Gebruik voor de basis ongeveer 200 gram gemixte noten, zaden en vruchten (zoals walnoten, pecannoten, pinda's, amandelen, pompoenpitjes, hennepzaad, gedroogde vijgen, rozijnen of dadels) en blend of mix deze op hoge snelheid tot je een plakkerig soort deeg krijgt. Als het niet plakkerig genoeg is, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.
  2. Druk het deeg vast in je bakvorm tot een gelijkmatige bodem. Ik heb zelf een hartvormige bakvorm gebruikt die zo gemaakt is dat je de cake er na het bereiden via een gat en een plaatje erop in de bodem eruit kan tillen. Mocht je niet zo'n handige bakvorm hebben, dan raad ik je aan wat bakpapier in je bakvorm te doen, zodat je de taart er na het bereiden makkelijk uit kan trekken of schuiven. Press the base into your spring form. I used a heart-shaped spring form which allows you to lift the cake from the bottom up through a hole. If you don't have such a spring form I would advise lining your spring form with baking paper which you can pull out once the cake is finished.
Chocoladelaag
  1. Laat je cashews minimaal 2 uur weken voor je ze blendt, de dadels 4-5 minuten. Als het weken klaar is, gooi dan het water weg (of drink het op ;)) en droog alles enigszins af.
  2. Blend eerst de cashewnoten in een blender of mixer totdat ze zacht en goed gemixt zijn. Voeg dan tijdens het blenden de dadels en cacao toe. Voeg tijdens het blenden een klein beetje plantaardige melk (of eventueel water) toe om het blenden wat gemakkelijker te maken en het eindresultaat wat smeuïger. Stop pas met blenden als je een dikke, gladde en niet te vloeibare massa hebt.
  3. Giet of drappeer je chocolademassa over de bodem.
Topping
  1. Maak je cake helemaal af door kokosvlokken en pinda's bovenop te strooien in een mooi patroon (het liefst natuurlijk ook een hartje!).
  2. Laat het geheel even een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de vriezer.
Groene smoothie
Groene smoothie
Recept Afdrukken
Groene smoothie met snijbiet en spinazie
Porties
2
Porties
2
Groene smoothie
Groene smoothie
Recept Afdrukken
Groene smoothie met snijbiet en spinazie
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles in je blender doen en blenden totdat het lekker smooth is!