Medjoul dadels

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  2. Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.
Vulling
  1. Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  2. Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  3. Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  4. Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Taart
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of mixer en mix goed totdat er een kleverige massa ontstaat die je gemakkelijk in een vorm kunt kneden. Als dat niet gebeurt, moet je waarschijnlijk wat dadels/rozijnen/gedroogd fruit toevoegen.
  2. Doe je bodem"deeg" in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier en druk goed aan totdat er een mooie stevige bodem gevormd is.
Taart
  1. Was de gierst onder de kraan. Breng deze vervolgens aan de kook met de kokosmelk en het water. De gierst moet ongeveer 20 minuten koken. Het is wel belangrijk dat alle vloeistof verdampt is als de gierst klaar is, dus je kunt ook best de vloeistof beetje bij beetje toevoegen totdat de gierst klaar is én alle vloeistof heeft opgenomen.
  2. Blend of mix de gierst tot een gladde massa. Voeg naar smaak xylitol toe om het geheel te zoeten. Je kunt eventueel ook nog wat kokosvlokken meeblenden.
  3. Giet het gierstmengsel in je bakvorm op de bodem (als het goed is moet je het niet eens meer kunnen gieten maar moet je het met een spatel je blender uit spatelen) en strooi de kokosvlokken eroverheen.
  4. Laat een uurtje of 2 afkoelen en opstijven in de koelkast. De tweede dag is de smaak nog beter!
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Basis
Taart
Porties:
Instructies
Basis
  1. Gebruik voor de basis ongeveer 200 gram gemixte noten, zaden en vruchten (zoals walnoten, pecannoten, pinda's, amandelen, pompoenpitjes, hennepzaad, gedroogde vijgen, rozijnen of dadels) en blend of mix deze op hoge snelheid tot je een plakkerig soort deeg krijgt. Als het niet plakkerig genoeg is, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.
  2. Druk het deeg vast in je bakvorm tot een gelijkmatige bodem. Ik heb zelf een hartvormige bakvorm gebruikt die zo gemaakt is dat je de cake er na het bereiden via een gat en een plaatje erop in de bodem eruit kan tillen. Mocht je niet zo'n handige bakvorm hebben, dan raad ik je aan wat bakpapier in je bakvorm te doen, zodat je de taart er na het bereiden makkelijk uit kan trekken of schuiven. Press the base into your spring form. I used a heart-shaped spring form which allows you to lift the cake from the bottom up through a hole. If you don't have such a spring form I would advise lining your spring form with baking paper which you can pull out once the cake is finished.
Chocoladelaag
  1. Laat je cashews minimaal 2 uur weken voor je ze blendt, de dadels 4-5 minuten. Als het weken klaar is, gooi dan het water weg (of drink het op ;)) en droog alles enigszins af.
  2. Blend eerst de cashewnoten in een blender of mixer totdat ze zacht en goed gemixt zijn. Voeg dan tijdens het blenden de dadels en cacao toe. Voeg tijdens het blenden een klein beetje plantaardige melk (of eventueel water) toe om het blenden wat gemakkelijker te maken en het eindresultaat wat smeuïger. Stop pas met blenden als je een dikke, gladde en niet te vloeibare massa hebt.
  3. Giet of drappeer je chocolademassa over de bodem.
Topping
  1. Maak je cake helemaal af door kokosvlokken en pinda's bovenop te strooien in een mooi patroon (het liefst natuurlijk ook een hartje!).
  2. Laat het geheel even een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de vriezer.
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  2. Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  3. Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  4. Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  5. Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  6. Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de gierst, melk, het zout, de ontpitte dadels en cacao in een pannetje. Roer even goed door.
  2. Verhit het mengsel ongeveer 25 minuten op een laag pitje en roer vaak door.
  3. Maak er een pudding van met een staafmixer of een blender. Niet dik genoeg? Doe er dadels bij of kook nog wat langer. Te dik? Doe er wat melk bij.
  4. Doe wat rood fruit en amandelen op de pudding. Je kunt de pudding meteen eten, maar na een paar uurtjes in de koelkast stijft hij flink op en wordt het een echte pudding.
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Bodem
Caroblaag
Bananenlaag
Fudgelaag
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Bereid een kleine bakvorm of schaal voor met bakpapier erin.
  2. Mix de ingrediënten zodat er een kleverig, makkelijk vormbaar soort "deeg" ontstaat.
  3. Druk dit deeg in de bakvorm tot een platte bodem.
Caroblaag
  1. Laat de kokosolie smelten op een laag vuur.
  2. Mix de cashewnoten en de kokosolie in een blender of mixer tot er een egale, gladde mix ontstaat.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en maal tot er een glad mengsel ontstaat. Eventueel wat pindakaas of kokosolie toevoegen in het geval het niet goed mengt of de consistentie niet vloeibaar genoeg is.
  4. Giet het mengsel nu op de bodem en zorg dat alles gelijk verdeeld wordt.
Bananenlaag
  1. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de caroblaag.
Fudgelaag
  1. Meng de xylitol, carob en pindakaas in een pannetje terwijl je op laag vuur door het mengsel roert.
  2. Spatel het mengsel vervolgens op de bananenlaag.
  3. Alles even goed laten opstijven in de koelkast (uurtje of 4) of vriezer (uurtje of anderhalf, 2)
Rauwe bergamot-kokostaart
Rauwe bergamot-kokostaart
Recept Afdrukken
Rauwe bergamot-kokostaart met incabessen
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Passieve Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Passieve Tijd
5 minuten
Rauwe bergamot-kokostaart
Rauwe bergamot-kokostaart
Recept Afdrukken
Rauwe bergamot-kokostaart met incabessen
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Passieve Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Passieve Tijd
5 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Maal de noten en kokosrap fijn in de mixer.
  2. Voeg de dadels toe, totdat het een goed kneedbaar "deeg" geworden is. Als de mix nog te onsamenhangend is, voeg dan meer dadels toe.
  3. Vorm het deeg in een bakvorm of schaal tot de gewenste vorm, plat, of met een opstaande rand.
Vulling
  1. Smelt de kokosolie in een koekenpan op laag vuur.
  2. Voeg de stevia toe en zorg dat deze goed vermengt met de kokosolie.
  3. Doe de kokosolie in een mixer en mix dit met de zijden tofu en het sap van ongeveer een halve bergamot.
  4. Giet de vulling in/over de bodem en strooi de incabessen eroverheen. Laat de taart een nacht in de koelkast staan of doe deze een paar uur in de vriezer zodat hij sneller klaar is.
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.
Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De rauwe hazelnootpasta kun je zelf maken. Een alternatief is om hazelnoot- of amandelpasta van de biowinkel te gebruiken of bijvoorbeeld pindakaas. Mijn hazelnootpasta was niet al te vloeibaar, dus voeg eventueel wat extra meel toe als die van jou dat wel is.
  2. Doe het amandelmeel in een mixer met de cacao. Pulseer even om het te mixen.
  3. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze er aan toe. Laat even twee minuten koken totdat de dadels zacht zijn. Als je 100% rauwe koekjes wilt, kun je als alternatief de dadels een half uur laten weken in water en de kokosolie op lage temperatuur smelten.
  4. Voeg de kokosolie en dadels bij het mengsel en mix goed op hoge stand.
  5. Voeg de hazelnootpasta toe. Mix weer even goed. Er moet nu een redelijk dik en niet al te vloeibaar mengsel ontstaan, waarvan je in elk geval een balletje kunt rollen. Als dit niet het geval is, voeg dan nog wat amandelmeel en/of dadels toe.
  6. Voeg nog wat cacao nibs toe en pulseer even om ze te mengen.
  7. Bereid een schaal voor met bakpapier. Rol balletjes van je "deeg" en druk deze vervolgens plat tot "koekjes".
  8. Bestrooi de koekjes met nog wat extra cacao nibs en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Je moet nu redelijk zachte koekjes met een lekkere bite krijgen.
Notities

Wil je weten hoe je zelf rauwe hazelnootpasta maakt? Klik hier voor het recept!