Kokosvlokken

Kiwi-kokostaart
Kiwi-kokostaart
Recept Afdrukken
Een frisse en gezonde taart met kiwi en kokos
Porties Prep Tijd
20 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minutes 2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minutes 2 uur
Kiwi-kokostaart
Kiwi-kokostaart
Recept Afdrukken
Een frisse en gezonde taart met kiwi en kokos
Porties Prep Tijd
20 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minutes 2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minutes 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Basis
Decoratie
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Maal het hennepzaad, de walnoten en de xylitol samen fijn in een blender. Voeg vervolgens de kokosolie toe en meng/blend nogmaals goed.
  2. Druk je mengsel vast in een met bakpapier beklede bakvorm. Laat even hard worden in de vriezer terwijl je de rest bereidt.
Bovenlaag en decoratie
  1. Was de gierst en kook deze samen met de kokosvlokken in de kokosmelk in ongeveer 20 minuten tot een pap. Eventueel water of meer kokosmelk toevoegen als de gierst droog lijkt te gaan koken.
  2. Als de gierst lekker papperig is, deze in een blender tot een egale massa blenden met xylitol naar smaak. Het geheel moet een papperige massa worden die in de koelkast opstijft tot een soort puddingachtige consistentie. Eventueel als het niet goed blendt wat water toevoegen, maar zeker niet teveel.
  3. Snijd de kiwi in plakjes en bekleed de zijkant van je bakvorm hiermee, zoals op de foto.
  4. Giet dan het gierstmengsel zorgvuldig in de bakvorm tot ongeveer aan de bovenkant van je kiwiplakjes of iets daaronder, maak je taart aan de bovenkant egaal en bekleed ook dit met kiwiplakjes zoals op de foto.
  5. Laat je taart even opstijven in de koelkast (3-4 uur) of in de vriezer (1,5-2 uur moet wel genoeg zijn)
Zebrataart
Zebrataart
Recept Afdrukken
Een fantastische zebrataart!
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Zebrataart
Zebrataart
Recept Afdrukken
Een fantastische zebrataart!
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
20 personen 45 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Bodem en hartjes
Witte laag
Zwarte laag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Maal de vijgen en amandelen in een blender of mixer tot een plakkerige massa. Indien niet plakkerig genoeg wat vijgen toevoegen.
  2. Laat wat van het "deeg" over voor het hart. Druk de rest vast in een met bakpapier bedekte bakvorm zodat het een stevige bodem vormt. Zet je taartvorm zolang even in de koelkast.
Witte en zwarte laag
  1. Breng de ingrediënten voor de witte en zwarte lagen apart in twee pannetjes aan de kook. De gierst eerst even wassen. Zelf meng ik de xylitol en kokosbloemsuiker later pas in de blender maar je kunt ze ook meekoken.
  2. Kook alles totdat de gierst zacht is en je een soort pap hebt. Let op dat de gierst niet droogkookt en/of verbrandt. Eventueel wat kokosmelk (witte laag) of water (zwarte laag) toevoegen indien nodig.
  3. Meng eerst één van de lagen in de blender tot een gladde stroperige massa. Proef even om te zien of het lekker op smaak is, anders eventueel een beetje spelen met de ingrediënten. Je mengsel moet nog wel vloeibaar genoeg zijn om het in de taartvorm te gieten, maar niet zo vloeibaar dat het straks niet opstijft in de koelkast. Bewaar je mengsel in een schenkbeker of iets anders vanwaaruit je het straks gemakkelijk kunt schenken.
  4. Maak de blender even schoon. Meng dan ook de andere laag. Daar geldt uiteraard hetzelfde voor.
  5. Giet nu wat van het witte mengsel op het midden van je taartbodem, ongeveer zoveel dat het net tot aan de rand komt. Giet dan precies in het midden wat van het zwarte mengsel, en laat de zwaartekracht even een beetje zijn werk doen totdat alles een beetje uitgedijd is. Giet dan weer in het midden wat van het witte mengsel, en dan weer zwart, totdat je mengsel op is of je taartvorm vol. Bij mij was de taartvorm al eerder vol. Daarom heb ik nog twee andere taartvormpjes volgegoten op dezelfde manier. Je zebrataart is nu klaar. Zet hem in de koelkast.
Hartjes
  1. Bereid de hartjes door wat bietensap te juicen (of gekocht bietensap toe te nemen) en dit toe te voegen aan de mix van amandelen en vijgen. Voeg ook wat gesmolten (!) kokosolie toe. Dit helpt het wat "natte" deeg later op te stijven in de koelkast tot een mooi stijf hart.
  2. Meng het geheel en vorm met je handen hartjes. Leg deze op met bakpapier bedekte schoteltjes te stijven in de koelkast.
  3. Je taart moet na ongeveer 2 uur in de koelkast wel stijf zijn. (Anders nog even in de vriezer). Leg dan de hartjes op je taart en je bent klaar!
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Kokostaart met gierst
Kokostaart met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Porties
20 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Taart
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of mixer en mix goed totdat er een kleverige massa ontstaat die je gemakkelijk in een vorm kunt kneden. Als dat niet gebeurt, moet je waarschijnlijk wat dadels/rozijnen/gedroogd fruit toevoegen.
  2. Doe je bodem"deeg" in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier en druk goed aan totdat er een mooie stevige bodem gevormd is.
Taart
  1. Was de gierst onder de kraan. Breng deze vervolgens aan de kook met de kokosmelk en het water. De gierst moet ongeveer 20 minuten koken. Het is wel belangrijk dat alle vloeistof verdampt is als de gierst klaar is, dus je kunt ook best de vloeistof beetje bij beetje toevoegen totdat de gierst klaar is én alle vloeistof heeft opgenomen.
  2. Blend of mix de gierst tot een gladde massa. Voeg naar smaak xylitol toe om het geheel te zoeten. Je kunt eventueel ook nog wat kokosvlokken meeblenden.
  3. Giet het gierstmengsel in je bakvorm op de bodem (als het goed is moet je het niet eens meer kunnen gieten maar moet je het met een spatel je blender uit spatelen) en strooi de kokosvlokken eroverheen.
  4. Laat een uurtje of 2 afkoelen en opstijven in de koelkast. De tweede dag is de smaak nog beter!
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Basis
Taart
Porties:
Instructies
Basis
  1. Gebruik voor de basis ongeveer 200 gram gemixte noten, zaden en vruchten (zoals walnoten, pecannoten, pinda's, amandelen, pompoenpitjes, hennepzaad, gedroogde vijgen, rozijnen of dadels) en blend of mix deze op hoge snelheid tot je een plakkerig soort deeg krijgt. Als het niet plakkerig genoeg is, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.
  2. Druk het deeg vast in je bakvorm tot een gelijkmatige bodem. Ik heb zelf een hartvormige bakvorm gebruikt die zo gemaakt is dat je de cake er na het bereiden via een gat en een plaatje erop in de bodem eruit kan tillen. Mocht je niet zo'n handige bakvorm hebben, dan raad ik je aan wat bakpapier in je bakvorm te doen, zodat je de taart er na het bereiden makkelijk uit kan trekken of schuiven. Press the base into your spring form. I used a heart-shaped spring form which allows you to lift the cake from the bottom up through a hole. If you don't have such a spring form I would advise lining your spring form with baking paper which you can pull out once the cake is finished.
Chocoladelaag
  1. Laat je cashews minimaal 2 uur weken voor je ze blendt, de dadels 4-5 minuten. Als het weken klaar is, gooi dan het water weg (of drink het op ;)) en droog alles enigszins af.
  2. Blend eerst de cashewnoten in een blender of mixer totdat ze zacht en goed gemixt zijn. Voeg dan tijdens het blenden de dadels en cacao toe. Voeg tijdens het blenden een klein beetje plantaardige melk (of eventueel water) toe om het blenden wat gemakkelijker te maken en het eindresultaat wat smeuïger. Stop pas met blenden als je een dikke, gladde en niet te vloeibare massa hebt.
  3. Giet of drappeer je chocolademassa over de bodem.
Topping
  1. Maak je cake helemaal af door kokosvlokken en pinda's bovenop te strooien in een mooi patroon (het liefst natuurlijk ook een hartje!).
  2. Laat het geheel even een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de vriezer.