Kerriepoeder

Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zorg dat de pompoen gewassen en in blokjes gesneden is. Schillen hoeft niet per se (ook omdat het zo'n rotkarwei is) maar kan de smaak wel iets aangenamer maken. Zelf doe ik het meestal niet. Warm eventueel al water op.
  2. Fruit de knoflook samen met de komijn en mosterzaadjes in de olijfolie.
  3. Voeg na een paar minuten de curry toe. Doe de pompoen er ook bij en bak deze een even kort.
  4. Voeg dan water toe zodat de pompoen nét onder water staat.
  5. Doe de bouillon en eventueel extra zout erbij. Hoeveelheid naar eigen inzicht.
  6. Kook de pompoen ongeveer 20 minuten in open pan totdat hij lekker zacht is.
  7. Blend de soep nu met een staafmixer of blender tot een zachte, romige crème. Vaak moet er wat extra water bij. Je kunt de soep uiteraard naar eigen smaak en inzicht verdunnen.
  8. Serveer met een scheutje pompoenpitolie en eventueel wat pompoenpitjes.
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  2. Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  4. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  5. Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  6. Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  7. Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.