Kaneel

Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Als je gewone amandelen gebruikt, vermaal dan in een mixer de amandelen tot meel. Als je amandelmeel gebruikt, doe dit dan in de mixer. Voeg de kaneel en vanille (extract of een stokje) toe en mix even goed. Indien je pindakaas zonder zout gebruikt, voeg dan ook een extra snufje zout toe.
  2. Doe de dadels liefst één voor één bij het amandelmeel en mix door tot ze goed vermalen zijn.
  3. Voeg de pindakaas toe en mix een paar minuten lang tot zich een soort deeg(bal) gevormd heeft. Indien dit niet lukt, voeg dan nog wat extra pindakaas toe.
  4. De cacao nibs kun je in de mixer door het deeg mixen of er later bovenop strooien (of allebei natuurlijk!).
  5. Als je vormpjes hebt, druk je deeg dan goed hard aan in de vormpjes, op een bakschaal of een bord. Maak anders goede harde balletjes van je deeg en druk ze dan plat.
  6. Zet je "koekjes" even een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Brownies
Chocoladesaus
Topping
Porties:
Instructies
Brownies
  1. Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
  3. Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
    Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
  4. Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
  5. Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
  6. Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.
Chocoladesaus
  1. De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
  2. Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.
  3. Giet de saus over de brownies.
Topping
  1. Top met rauwe cacao nibs naar smaak.
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Gerstepap met dadels en kaneel
Gerstepap met dadels en kaneel
Recept Afdrukken
Een heerlijke en verwarmende pap van gerst, met sojamelk, dadels en kaneel.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Was de gerst. Doe deze daarna in de sojamelk en voeg er de stukjes dadels, de kaneel en eventueel rozijnen en gedroogde vruchten aan toe.
  2. Breng de melk aan de kook en laat de gerst ongeveer 60 minuten koken op laag vuur.
  3. Af en toe goed doorroeren en opletten dat het kookvocht niet voortijdig opraakt, in dat geval water of melk toevoegen.
  4. Je pap is klaar als de gerst zacht is (zelf houd ik van niet al te zacht). Dit duurt een uur tot anderhalf uur. Je kunt nog wat extra sojamelk op je pap gieten voor het opdienen.