Hazelnoten

Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.
Zelfgemaakte rauwe hazelnootpasta
Zelfgemaakte rauwe hazelnootpasta
Recept Afdrukken
Een zelfgemaakte pasta van rauwe hazelnoten met maar één ingrediënt, namelijk hazelnoten!
Kook Tijd
20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Zelfgemaakte rauwe hazelnootpasta
Zelfgemaakte rauwe hazelnootpasta
Recept Afdrukken
Een zelfgemaakte pasta van rauwe hazelnoten met maar één ingrediënt, namelijk hazelnoten!
Kook Tijd
20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de hazelnoten in een mixer. Mix op de hoogste stand en schraap regelmatig de restanten die aan de zijkant kleven naar beneden.
  2. Je hazelnootpasta is klaar als hij redelijk vloeibaar en makkelijk smeerbaar is.
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Recept Afdrukken
Een verrukkelijke rauwe taart met een bodem van noten en cacao en een vulling met bloedsinaasappels en gember.
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Recept Afdrukken
Een verrukkelijke rauwe taart met een bodem van noten en cacao en een vulling met bloedsinaasappels en gember.
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de amandelen en hazelnoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk 2/3 van het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken. Het overige deel kun je later bovenop strooien.
Vulling
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Meng de vloeibare kokosolie, cashewnoten en de dadels.
  3. Rasp de schil van de bloedsinaasappelen, en pers ze dan uit. Voeg het bloedsinaasappelsap, de rasp en gember toe. Goed mixen.
  4. Giet het mengsel over de bodem en strooi bovenop wat van de overgebleven bodem.
  5. Laat de taart een nacht of een aantal uur in de koelkast uitharden. Dit is echt essentieel voor de smaak en textuur. Als je weinig geduld hebt, kan een uurtje of twee in de vriezer ook helpen.