Cashewnoten

Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Raw chocoladetaart in hartvorm
Raw chocoladetaart in hartvorm
Recept Afdrukken
Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Porties Prep Tijd
16 30 minuten
Passieve Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Basis
Taart
Porties:
Instructies
Basis
  1. Gebruik voor de basis ongeveer 200 gram gemixte noten, zaden en vruchten (zoals walnoten, pecannoten, pinda's, amandelen, pompoenpitjes, hennepzaad, gedroogde vijgen, rozijnen of dadels) en blend of mix deze op hoge snelheid tot je een plakkerig soort deeg krijgt. Als het niet plakkerig genoeg is, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.
  2. Druk het deeg vast in je bakvorm tot een gelijkmatige bodem. Ik heb zelf een hartvormige bakvorm gebruikt die zo gemaakt is dat je de cake er na het bereiden via een gat en een plaatje erop in de bodem eruit kan tillen. Mocht je niet zo'n handige bakvorm hebben, dan raad ik je aan wat bakpapier in je bakvorm te doen, zodat je de taart er na het bereiden makkelijk uit kan trekken of schuiven. Press the base into your spring form. I used a heart-shaped spring form which allows you to lift the cake from the bottom up through a hole. If you don't have such a spring form I would advise lining your spring form with baking paper which you can pull out once the cake is finished.
Chocoladelaag
  1. Laat je cashews minimaal 2 uur weken voor je ze blendt, de dadels 4-5 minuten. Als het weken klaar is, gooi dan het water weg (of drink het op ;)) en droog alles enigszins af.
  2. Blend eerst de cashewnoten in een blender of mixer totdat ze zacht en goed gemixt zijn. Voeg dan tijdens het blenden de dadels en cacao toe. Voeg tijdens het blenden een klein beetje plantaardige melk (of eventueel water) toe om het blenden wat gemakkelijker te maken en het eindresultaat wat smeuïger. Stop pas met blenden als je een dikke, gladde en niet te vloeibare massa hebt.
  3. Giet of drappeer je chocolademassa over de bodem.
Topping
  1. Maak je cake helemaal af door kokosvlokken en pinda's bovenop te strooien in een mooi patroon (het liefst natuurlijk ook een hartje!).
  2. Laat het geheel even een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de vriezer.
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  2. Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  3. Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  4. Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  5. Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  6. Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Bodem
Caroblaag
Bananenlaag
Fudgelaag
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Bereid een kleine bakvorm of schaal voor met bakpapier erin.
  2. Mix de ingrediënten zodat er een kleverig, makkelijk vormbaar soort "deeg" ontstaat.
  3. Druk dit deeg in de bakvorm tot een platte bodem.
Caroblaag
  1. Laat de kokosolie smelten op een laag vuur.
  2. Mix de cashewnoten en de kokosolie in een blender of mixer tot er een egale, gladde mix ontstaat.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en maal tot er een glad mengsel ontstaat. Eventueel wat pindakaas of kokosolie toevoegen in het geval het niet goed mengt of de consistentie niet vloeibaar genoeg is.
  4. Giet het mengsel nu op de bodem en zorg dat alles gelijk verdeeld wordt.
Bananenlaag
  1. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de caroblaag.
Fudgelaag
  1. Meng de xylitol, carob en pindakaas in een pannetje terwijl je op laag vuur door het mengsel roert.
  2. Spatel het mengsel vervolgens op de bananenlaag.
  3. Alles even goed laten opstijven in de koelkast (uurtje of 4) of vriezer (uurtje of anderhalf, 2)
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.
Triple chocolate cake
Triple chocolate cake
Recept Afdrukken
Triple chocolade cake: een verrukkelijke, suikervrije chocoladetaart met een bodem van noten en cacao en een topping van rauwe cacao nibs.
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Triple chocolate cake
Triple chocolate cake
Recept Afdrukken
Triple chocolade cake: een verrukkelijke, suikervrije chocoladetaart met een bodem van noten en cacao en een topping van rauwe cacao nibs.
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de walnoten en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk 2/3 van het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken. Het overige deel kun je later bovenop strooien.
Vulling
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Meng de vloeibare kokosolie, cashewnoten, cacao en de dadels tot deze een mooi, egaal mengsel vormen.
  3. Giet het mengsel over de bodem en strooi bovenop wat van de overgebleven bodem en een paar handjes met cacao nibs.
  4. Laat de taart een nacht of een aantal uur in de koelkast uitharden. Dit is echt essentieel voor de smaak en textuur. Als je weinig geduld hebt, kan een uurtje of twee in de vriezer ook helpen.
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Recept Afdrukken
Een heerlijke, rauw chocoladetaart met Chioggia-bieten en een fudgelaag van yaconsiroop.
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Recept Afdrukken
Een heerlijke, rauw chocoladetaart met Chioggia-bieten en een fudgelaag van yaconsiroop.
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Fudgelaag
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  2. Maak de bodem door de noten met de kokosrasp in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  3. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Doe de bieten in een juicer (sapcentrifuge) om er bietensap van te maken. Gebruik hiervoor 2 grote of 3 kleinere bieten. Het kan lekker zijn om er een klein beetje van het overgebleven pulp door te mengen waardoor de taart een sterkere bietensmaak krijgt.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mixer. Mix goed door tot er een soepel en goed gemixt mengsel ontstaat.
  3. Giet de vulling op de taartbodem.
Fudgelaag
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Mix de ingrediënten voor de fudgelaag in de mixer.
  3. Giet de fudgelaag bovenop de vulling.
  4. Zet de taart een nacht in de ijskast om goed uit te kunnen harden. De smaak en textuur worden daar vele malen beter van.
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Recept Afdrukken
Een verrukkelijke rauwe taart met een bodem van noten en cacao en een vulling met bloedsinaasappels en gember.
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Rauwe bloedsinaasappeltaart
Recept Afdrukken
Een verrukkelijke rauwe taart met een bodem van noten en cacao en een vulling met bloedsinaasappels en gember.
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Porties
10
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de amandelen en hazelnoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk 2/3 van het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken. Het overige deel kun je later bovenop strooien.
Vulling
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Meng de vloeibare kokosolie, cashewnoten en de dadels.
  3. Rasp de schil van de bloedsinaasappelen, en pers ze dan uit. Voeg het bloedsinaasappelsap, de rasp en gember toe. Goed mixen.
  4. Giet het mengsel over de bodem en strooi bovenop wat van de overgebleven bodem.
  5. Laat de taart een nacht of een aantal uur in de koelkast uitharden. Dit is echt essentieel voor de smaak en textuur. Als je weinig geduld hebt, kan een uurtje of twee in de vriezer ook helpen.