Cacao nibs

Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De rauwe hazelnootpasta kun je zelf maken. Een alternatief is om hazelnoot- of amandelpasta van de biowinkel te gebruiken of bijvoorbeeld pindakaas. Mijn hazelnootpasta was niet al te vloeibaar, dus voeg eventueel wat extra meel toe als die van jou dat wel is.
  2. Doe het amandelmeel in een mixer met de cacao. Pulseer even om het te mixen.
  3. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze er aan toe. Laat even twee minuten koken totdat de dadels zacht zijn. Als je 100% rauwe koekjes wilt, kun je als alternatief de dadels een half uur laten weken in water en de kokosolie op lage temperatuur smelten.
  4. Voeg de kokosolie en dadels bij het mengsel en mix goed op hoge stand.
  5. Voeg de hazelnootpasta toe. Mix weer even goed. Er moet nu een redelijk dik en niet al te vloeibaar mengsel ontstaan, waarvan je in elk geval een balletje kunt rollen. Als dit niet het geval is, voeg dan nog wat amandelmeel en/of dadels toe.
  6. Voeg nog wat cacao nibs toe en pulseer even om ze te mengen.
  7. Bereid een schaal voor met bakpapier. Rol balletjes van je "deeg" en druk deze vervolgens plat tot "koekjes".
  8. Bestrooi de koekjes met nog wat extra cacao nibs en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Je moet nu redelijk zachte koekjes met een lekkere bite krijgen.
Notities

Wil je weten hoe je zelf rauwe hazelnootpasta maakt? Klik hier voor het recept!

Triple chocolate cake
Triple chocolate cake
Recept Afdrukken
Triple chocolade cake: een verrukkelijke, suikervrije chocoladetaart met een bodem van noten en cacao en een topping van rauwe cacao nibs.
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Triple chocolate cake
Triple chocolate cake
Recept Afdrukken
Triple chocolade cake: een verrukkelijke, suikervrije chocoladetaart met een bodem van noten en cacao en een topping van rauwe cacao nibs.
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Porties
10
Kook Tijd
35 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de walnoten en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk 2/3 van het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken. Het overige deel kun je later bovenop strooien.
Vulling
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Meng de vloeibare kokosolie, cashewnoten, cacao en de dadels tot deze een mooi, egaal mengsel vormen.
  3. Giet het mengsel over de bodem en strooi bovenop wat van de overgebleven bodem en een paar handjes met cacao nibs.
  4. Laat de taart een nacht of een aantal uur in de koelkast uitharden. Dit is echt essentieel voor de smaak en textuur. Als je weinig geduld hebt, kan een uurtje of twee in de vriezer ook helpen.
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Als je gewone amandelen gebruikt, vermaal dan in een mixer de amandelen tot meel. Als je amandelmeel gebruikt, doe dit dan in de mixer. Voeg de kaneel en vanille (extract of een stokje) toe en mix even goed. Indien je pindakaas zonder zout gebruikt, voeg dan ook een extra snufje zout toe.
  2. Doe de dadels liefst één voor één bij het amandelmeel en mix door tot ze goed vermalen zijn.
  3. Voeg de pindakaas toe en mix een paar minuten lang tot zich een soort deeg(bal) gevormd heeft. Indien dit niet lukt, voeg dan nog wat extra pindakaas toe.
  4. De cacao nibs kun je in de mixer door het deeg mixen of er later bovenop strooien (of allebei natuurlijk!).
  5. Als je vormpjes hebt, druk je deeg dan goed hard aan in de vormpjes, op een bakschaal of een bord. Maak anders goede harde balletjes van je deeg en druk ze dan plat.
  6. Zet je "koekjes" even een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies
Recept Afdrukken
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Brownies
Chocoladesaus
Topping
Porties:
Instructies
Brownies
  1. Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
  3. Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
    Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
  4. Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
  5. Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
  6. Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.
Chocoladesaus
  1. De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
  2. Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.
  3. Giet de saus over de brownies.
Topping
  1. Top met rauwe cacao nibs naar smaak.