Boekweitmeel

Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de linzen aan het koken. Dat duurt ongeveer 45 minuten, dus reserveer daar ruim de tijd voor.
  2. Snijd ondertussen de champignons en paprika in kleine stukjes en bak deze even in een koekenpan.
  3. Als de linzen klaar zijn, doe de helft hiervan dan in een blender/mixer, samen met de helft van de champignons en de paprika, en de olijfolie en tamari. Blend tot een papje.
  4. Doe het mengsel nu in een kom, voeg de rest van de linzen toe, en nog een deel van de groenten (de rest kun je bewaren als garnering), en prak en kneed deze erdoorheen.
  5. Voeg wat boekweitmeel toe. De hoeveelheid hangt een beetje af van de natheid van het mengsel, dus je moet misschien meer of minder gebruiken. Je moet een goed kneedbaar deegachtig mengsel krijgen waar je makkelijk consistente balletjes van kan draaien.
  6. Vorm nu met je hand ballen van het mengsel en druk deze plat tot burgers. Dan bakken op redelijk hoog vuur in een beetje olijfolie.