Bieten

Bietenburgers met gierst
Bietenburgers met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde en lekkere bietenburgers met gierst
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Bietenburgers met gierst
Bietenburgers met gierst
Recept Afdrukken
Gezonde en lekkere bietenburgers met gierst
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 40 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de bieten. Kook de gierst. Spoel het eerst af onder stromend water, anders wordt de gierst wat bitter van smaak. Kook het dan in licht gezouten water (2,5:1 is de verhouding water:gierst) op een laag vuurtje voor ongeveer 15 minuten, tot het water verdampt is. Laat het even een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  3. Rasp de bieten met de grote gaten van je rasp (zodat je dus redelijk grote stukjes hebt). Hak de ui, peterselie en knoflook fijn. De knoflook kun je ook door de pers doen. Bak de zonnebloempitten even in een koekenpan zonder olie.
  4. Doe alles in een grote kom en meng goed. Het is handig om handschoenen aan te doen of keukengerei te gebruiken voor het mengen, aangezien bieten nogal veel vlekken achterlaten op de handen.
  5. Vorm burgers met je hand en leg deze op een bakplaat waarop je wat bakpapier hebt aangebracht. Je kunt nog wat sesamzaadjes boven op de burgers strooien.
  6. Bak de burgers zo'n 30-40 minuten en verwarm de oven daarbij zowel boven en onder. Draai ze dan zorgvuldig om en zet de oven nog even 5-10 minuten op de grilstand.
  7. Serveer met gebakken brood, groenten, saus of hoe je maar wil!