Avocado

Zalmmoot met tijm en avocadosaus
Zalmmoot met tijm en avocadosaus
Recept Afdrukken
Op huid gebakken zalm met tijm en avocadosaus
Porties
1
Kook Tijd
15 minuten
Porties
1
Kook Tijd
15 minuten
Zalmmoot met tijm en avocadosaus
Zalmmoot met tijm en avocadosaus
Recept Afdrukken
Op huid gebakken zalm met tijm en avocadosaus
Porties
1
Kook Tijd
15 minuten
Porties
1
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Zalm
  1. Wrijf de zalmmoot in met de kokosolie, de verse tijm en een klein beetje citroensap.
  2. Bak de zalmmoot ongeveer 12 minuten in de oven op 180 graden.
Avocadosaus
  1. Blend de avocado met wat olijfolie en wat zout tot je een vloeibaar mengsel krijgt.
  2. Doe de avocadosaus als de zalm klaar is op de zalm. Bak de avocadosaus nooit mee!
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado
Recept Afdrukken
Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  2. Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  4. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  5. Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  6. Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  7. Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.