Amandelmelk

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  2. Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  3. Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  4. Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  5. Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  6. Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!