Amandelmeel

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Double chocolate chip cookies
Double chocolate chip cookies
Recept Afdrukken
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Porties Prep Tijd
8 20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De rauwe hazelnootpasta kun je zelf maken. Een alternatief is om hazelnoot- of amandelpasta van de biowinkel te gebruiken of bijvoorbeeld pindakaas. Mijn hazelnootpasta was niet al te vloeibaar, dus voeg eventueel wat extra meel toe als die van jou dat wel is.
  2. Doe het amandelmeel in een mixer met de cacao. Pulseer even om het te mixen.
  3. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze er aan toe. Laat even twee minuten koken totdat de dadels zacht zijn. Als je 100% rauwe koekjes wilt, kun je als alternatief de dadels een half uur laten weken in water en de kokosolie op lage temperatuur smelten.
  4. Voeg de kokosolie en dadels bij het mengsel en mix goed op hoge stand.
  5. Voeg de hazelnootpasta toe. Mix weer even goed. Er moet nu een redelijk dik en niet al te vloeibaar mengsel ontstaan, waarvan je in elk geval een balletje kunt rollen. Als dit niet het geval is, voeg dan nog wat amandelmeel en/of dadels toe.
  6. Voeg nog wat cacao nibs toe en pulseer even om ze te mengen.
  7. Bereid een schaal voor met bakpapier. Rol balletjes van je "deeg" en druk deze vervolgens plat tot "koekjes".
  8. Bestrooi de koekjes met nog wat extra cacao nibs en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Je moet nu redelijk zachte koekjes met een lekkere bite krijgen.
Notities

Wil je weten hoe je zelf rauwe hazelnootpasta maakt? Klik hier voor het recept!

Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Vulling
  1. Snijd de wortelpeterselie in stukjes en stoom deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Je moet er met een vork doorheen kunnen prikken. Koken kan ook, maar laat de wortelpeterselie dan wel goed uitlekken.
  2. Doe het hennepzaad in de mixer en mix goed (liefst een paar minuten).
  3. Doe de wortelpeterselie erbij en mix opnieuw goed.
  4. Voeg het amandelmeel toe en mix opnieuw.
  5. Zorg dat de dadels goed droog zijn voordat je ze toevoegt. Voeg ze één voor één toe en mix goed totdat het geheel goed aan elkaar kleeft en er geen grote stukken dadel meer te zien zijn.
  6. Rol kleine balletjes. Je kunt de balletjes uiteraard ook gewoon opeten zonder de coating eromheen.
Chococoating
  1. Doe wat sojamelk in een pannetje en doe er flink wat scheppen cacao bij (liefst met een zeefje om klonten te vermijden).
  2. Breng aan de kook en laat even flink doorkoken tot je een dikke chocoladesaus krijgt. Eventueel tijdens het koken zoetstof zoals yaconsiroop of stevia toevoegen. Paar stukjes dadel meekoken kan ook zoetend werken.
  3. Het beste maak je deze bonbons natuurlijk met een bonbon- of chocoladevorm. Omdat ik die ook niet had, heb ik gewoon wat chocoladesaus op mijn handen gedaan en de balletjes er flink in gerold en daarna op een schoteltje gelegd.
  4. Laat het geheel even opstijven in de koelkast.
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Paleo pizza
Paleo pizza
Recept Afdrukken
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Bodem
Topping
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Doe het beslag op je bakplaat met bakpapier. Je kunt je pizza natuurlijk vierkant, rechthoekig of rond maken.
  2. Doe het amandel- en kokosmeel bij elkaar in een schaal. Voeg het zout, bakpoeder, de eieren, olijfolie en de kruiden toe.
  3. Zorg dat alles goed gemixt is. Voeg dan beetje bij beetje het water toe, en blijf goed roeren tot je een mooi vloeibaar en egaal deeg krijgt dat vrij is van stukjes.
  4. Bak de bodem 20 minuten in de oven.
  5. Haal je pizza na 20 minuten uit de oven en bedek met je tomatensaus en topping.
  6. Bak de pizza met je topping nog ongeveer 10-12 minuten.
Tomatensaus
  1. Fruit de fijngesneden ui in een beetje kokosolie.
  2. Voeg na een paar minuten je passata di pomodoro toe. Even koken en laten indikken.
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes
Recept Afdrukken
Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 5 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Als je gewone amandelen gebruikt, vermaal dan in een mixer de amandelen tot meel. Als je amandelmeel gebruikt, doe dit dan in de mixer. Voeg de kaneel en vanille (extract of een stokje) toe en mix even goed. Indien je pindakaas zonder zout gebruikt, voeg dan ook een extra snufje zout toe.
  2. Doe de dadels liefst één voor één bij het amandelmeel en mix door tot ze goed vermalen zijn.
  3. Voeg de pindakaas toe en mix een paar minuten lang tot zich een soort deeg(bal) gevormd heeft. Indien dit niet lukt, voeg dan nog wat extra pindakaas toe.
  4. De cacao nibs kun je in de mixer door het deeg mixen of er later bovenop strooien (of allebei natuurlijk!).
  5. Als je vormpjes hebt, druk je deeg dan goed hard aan in de vormpjes, op een bakschaal of een bord. Maak anders goede harde balletjes van je deeg en druk ze dan plat.
  6. Zet je "koekjes" even een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Recept Afdrukken
Een heerlijke, rauw chocoladetaart met Chioggia-bieten en een fudgelaag van yaconsiroop.
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Rauwe chocoladetaart met Chioggia-bieten en yacon fudge
Recept Afdrukken
Een heerlijke, rauw chocoladetaart met Chioggia-bieten en een fudgelaag van yaconsiroop.
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Porties
10
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Fudgelaag
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  2. Maak de bodem door de noten met de kokosrasp in een mixer fijn te malen. Voeg dan de cacao en goed gedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  3. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Doe de bieten in een juicer (sapcentrifuge) om er bietensap van te maken. Gebruik hiervoor 2 grote of 3 kleinere bieten. Het kan lekker zijn om er een klein beetje van het overgebleven pulp door te mengen waardoor de taart een sterkere bietensmaak krijgt.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mixer. Mix goed door tot er een soepel en goed gemixt mengsel ontstaat.
  3. Giet de vulling op de taartbodem.
Fudgelaag
  1. Laat de kokosolie smelten. Om de taart 100% rauw te houden, moet dat op een niet al te hoge temperatuur gebeuren, maar dat gaat uitstekend, want kokosolie smelt al bij een graad of 25.
  2. Mix de ingrediënten voor de fudgelaag in de mixer.
  3. Giet de fudgelaag bovenop de vulling.
  4. Zet de taart een nacht in de ijskast om goed uit te kunnen harden. De smaak en textuur worden daar vele malen beter van.