Agar-agar

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Een knalrood hart voor je geliefde
Een knalrood hart voor je geliefde
Recept Afdrukken
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
10 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  2. Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.
Vulling
  1. Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  2. Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  3. Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  4. Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3