Linzenburgers met champignons en paprika
Sappige linzenburgers met restjes uit de koelkast

Vaak denken mensen dat je als foodblogger en kok dag in dag uit de meest grote culinaire hoogstandjes in de keuken produceert. Maar ook (of misschien: juist?) als je zoveel en zo vaak kookt, kom je wel eens thuis bij een lege koelkast met nog wat champignons en een paprika erin en een kast waar alleen nog maar een zakje linzen en wat boekweitmeel in staat. Soms slaat de luiheid of vermoeidheid nou eenmaal toe en heb je misschien geen zin om boodschappen te doen of ingewikkelde maaltijden te verzinnen. En dan is er voor mij meestal maar één oplossing: vegaburgers maken!

Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika

Het mooie aan vegaburgers is dat:

  • je ze met heel veel groentesoorten kunt maken
  • je er slechts wat meel, linzen of kikkererwten voor nodig hebt om ze tot goed bakbare burgers te maken
  • je ze makkelijk op smaak kunt brengen met lang houdbare ingrediënten zoals sojasaus, zongedroogde tomaten, bouillon, zout, peper, etc.
  • ze lekker en snel klaar zijn
  • je er alle restjes in kunt verwerken
Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika

Deze burgers zijn met champignons, paprika, linzen en een scheutje tamari voor de smaak. Maar je kunt er natuurlijk ook heel gemakkelijk je andere restjes in verwerken!

Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Linzenburgers met champignons en paprika
Linzenburgers met champignons en paprika
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de linzen aan het koken. Dat duurt ongeveer 45 minuten, dus reserveer daar ruim de tijd voor.
  2. Snijd ondertussen de champignons en paprika in kleine stukjes en bak deze even in een koekenpan.
  3. Als de linzen klaar zijn, doe de helft hiervan dan in een blender/mixer, samen met de helft van de champignons en de paprika, en de olijfolie en tamari. Blend tot een papje.
  4. Doe het mengsel nu in een kom, voeg de rest van de linzen toe, en nog een deel van de groenten (de rest kun je bewaren als garnering), en prak en kneed deze erdoorheen.
  5. Voeg wat boekweitmeel toe. De hoeveelheid hangt een beetje af van de natheid van het mengsel, dus je moet misschien meer of minder gebruiken. Je moet een goed kneedbaar deegachtig mengsel krijgen waar je makkelijk consistente balletjes van kan draaien.
  6. Vorm nu met je hand ballen van het mengsel en druk deze plat tot burgers. Dan bakken op redelijk hoog vuur in een beetje olijfolie.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz